Seinän Maalaus: Kattava Opas, Hinnat ja Vinkit 2023

Kirjaudu

Seinän Maalaus: Parhaat Menetelmät, Hinnat ja Vinkit 2023

Täydellinen opas seinän maalaukseen, hintoihin ja parhaisiin maalaustekniikoihin vuonna 2023. Löydä tietoa seinän maalauksen keskimääräisestä hinnasta, maalausprosessista ja asiantuntijoiden vinkkejä onnistuneeseen maalausprojektiin.

Etsitkö luotettavaa remontin tekijää? Meidän avulla onnistut

  • Etsitkö vinkkejä pintaremonttiin. Teimme artikkelin mikä kaikkea kannattaa ottaa huomioon
Lue lisää
  • Paljonko maalaustyöt maksaa? Toteutuneita hintoja löydät täältä

Remontin kilpailuttaminen kannattaa

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Säästä jopa 20%

Sisällysluettelo

Uudista kotisi edullisesti seinien maalauksella
Paljonko seinien maalaus maksaa?
Seinän maalauksen työvaiheet
Miten valitset oikean seinämaalin?
Saako seinien maalauksesta kotitalousvähennystä?
Usein kysytyt kysymykset

Uudista kotisi edullisesti seinien maalauksella

Pienellä pintaremontilla voit uudistaa kotisi ilmettä ja pitää asuntosi helposti viihtyisänä ja hyvässä kunnossa. Maalilla voi paikata esimerkiksi seiniin tulleita jälkiä nopeasti. Seinien maalauksella on helppoa saada muutosta kotiin nopeasti ja edullisesti. Täältä saat vinkkejä siihen, mitä kannattaa huomioida, kun päätät seinien maalaamisesta.

Paljonko seinien maalaus maksaa?

Seinien maalauksen hintaan vaikuttavat maalattavien seinien kunto, huonekorkeus ja maalaukseen käytettävän maalin hinta. Huonokuntoisiin seiniin tehtävät paikkaukset ja tasoitukset lisäävät työmäärää ja vaikuttavat hintaan. Korkeiden seinien maalaus on hitaampaa, ja se voi lisätä merkittävästi maalaustyön hintaa. Ennen työn aloittamista on hyvä arvioida, kuinka paljon maalattaviin pintoihin kuluu maalia. Keskikokoisen huoneen seinien maalauksen hinta on työmäärästä riippuen 400-700 €. Pyydä hinta-arvio urakoitsijaltasi.

Seinän maalauksen työvaiheet

Maalausprojektia suunnitellessa on hyvä huomioida, että seinien maalaus koostuu erilaisista vaiheista. Hyvin tehty pohjatyö varmistaa kauniin maalausjäljen. Seinän maalin valinta kannattaa tehdä huolellisesti, että saat itsellesi mieluisan lopputuloksen.

  1. Seinäpintojen puhdistus: Maalattavat seinäpinnat puhdistetaan huolellisesti pölystä, rasvasta ja irtoliasta.
  2. Seinäpintojen pohjatyöt: Seinäpinnassa olevat kolot ja naarmut kitataan ja tasoitetaan. Syvät kolot kannattaa täyttää kahdessa osassa. Kun kitti on kuivunut, kitatut kohdat hiotaan ennen maalaamista.
  3. Suojaus: Maalattava kohde suojataan. Maalattavan tilan seinälistat irrotetaan tai suojataan maalarinteipillä, ja maalattava pinta rajataan.
  4. Pohjamaali: Seinät on hyvä maalata ainakin kertaalleen pohjamaalilla. Näin varmistetaan tasainen maalipinta. Hyväkuntoisille maalatuille seinäpinnoille riittää tasoitettujen kohtien paikkamaalaus.
  5. Seinämaali: Pohjamaalin päälle on tehtävä vähintään 2-3 maalikerrosta. Ennen maalausurakan aloittamista kannattaa pohtia, millaisen maalisävyn seinäpintoihin haluat. Pintamaali valitaan tilan ja vaadittavan kulutuksen mukaan.

Miten valitset oikean seinämaalin?

Yleisin ja perinteinen remonttimaali on sävyltään maalarinvalkoinen. Se on nimitys kevyesti harmaaseen taittavalle valkoisen sävyiselle sisämaalille. Ennen maalausurakan aloittamista on hyvä olla jonkinlainen idea siitä, millaisia värisävyjä haluat kuhunkin seinään. Ennen kuin aloitat värisävyn valinnan, kannattaa pohtia, kuinka kiiltävän tai himmeän maalin haluat ja vaaditko maalilta erityisiä ominaisuuksia. Helpoiten värisävyn voi valita värikartan avulla, ja urakoitsija neuvoo myös mielellään eri tiloihin soveltuvien maalien ja värisävyjen valinnassa. Värikartat löytyvät maalien valmistajien ja niiden jälleenmyyjiltä esimerkiksi rautakaupoista.

Seinäpinta vaikuttaa maalin valintaan

Maalattavan pinnan materiaali vaikuttaa maalin valintaan. Onko maalattava seinäpinta puuta, betonia vai laskulevyä? Esimerkiksi puupinnalla kuultava sisämaali jättää puun kuvion näkyviin. Betoni-, lastulevy- ja kipsilevyseinän maalauksessa käytetään peittäviä pohja- ja pintamaaleja.

Maaleja luokitellaan erilaisten merkkien avulla

Sisämaalin valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota maalin ominaisuuksiin. Onko sinulle tärkeää, että käytettävä maali on mahdollisimman ympäristöystävällinen? Rakennusmateriaalit, ja näin myös maalit, määritellään Suomessa M1-, M2- ja M3-päästöluokkiin niiden sisältämien haitallisten aineiden pitoisuuksien perusteella. M1-päästöluokitus on vähäpäästöisin ja sen vaatimuksena on myös maalin hajuttomuus.

Maaleja luokitellaan päästöluokitusten lisäksi erilaisten merkkien avulla. Näistä yleisimpiä ovat Allergia- ja Astmaliiton myöntämä allergiatunnus. Allergiatunnus on M1-luokitusta tiukempi. Ympäristömerkinnän myöntämä Joutsenmerkki sertifioi tuotteita ja palveluja, ei raaka-aineita. Joutsenmerkki kertoo, että maalissa on minimoitu ympäristölle ja terveydelle haitalliset aineet.

Kuinka usein seinät tulisi maalata?

Mitään tarkkoja aikarajoja seinien maalamiselle ei voida antaa, sillä seinät kuluvat eri tavoin eri tilanteissa ja käyttötarkoituksissa. Jos haluat vaihtelua usein, jo yhden seinän maalaaminen sisällä tuo tilaan uutta ilmettä. Tehosteseinän väriä voi huoletta vaihtaa useinkin. Huoltomaalaus on hyvä tehdä säännöllisin väliajoin, kun seinissä näkyy selkeästi kulumis- tai likajälkiä. Hyvin tehty maalipinta kestää vuosikausia laadukkaana ja siistinä. Talon ulkoseinille suositellaan huoltomaalausta noin kymmenen vuoden välein.

Saako seinien maalauksesta kotitalousvähennystä?

Kotitalousvähennystä saa kaikista omakotitalon kunnostus- ja perusparannustöistä omakotitalon maalaus mukaan lukien. Tähän kuuluvat niin talon ulko- kuin sisätilojen maalaus. Ehtona kotitalousvähennyksen saamiselle on, että työn tekevän yrityksen on oltava ennakkoperintärekisterin jäsen. Vähennystä ei saa myöskään itse tehdystä työstä. Lisätietoja kotitalousvähennyksestä saat esimerkiksi vero.fi -sivuilta. Voit myös ladata maksuttoman Veronmaksajien keskusliiton tuottaman oppaan kotitalousvähennyksestä täältä.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä maalia voi maalata edellisen maalin päälle?

Jos maali on vesiohenteista, sen päälle voi maalata ainoastaan toisella vesiohenteisella maalilla. Jos maali on liuotinohenteista, sen päälle voi maalata millä tahansa maalilla.

Mistä erottaa onko edellinen kerros maalattu liuotinohenteisella vai vesiohenteisella maalilla?

Liuotinohenteinen maali on usein halkeilevampaa ja kun se kuivuu, siihen muodostuu pieniä ruutuja. Vesiohenteinen taas lähtee irti suikaleina ja on taipuisampaa ja muovimaisempaa.

Miten löydän haluamani oikean sävyn?

Eri maalinvalmistajilla on omat värikarttansa ja nimet eri maalisävyille. Maalien jälleenmyyjät ja urakoitsijat neuvovat mielellään, mitä värisävyjä kannattaa käyttää eri tiloissa. Värisävyjen valinta kannattaa tehdä paikan päällä tilassa, johon maali tulee. Värisävyä on hyvä tarkastella myös eri vuorokaudenaikoina ja tilan valoisuuden mukaan. Vaaleat sävyt saavat huoneen näyttämään suuremmalta ja korkeammalta, tummat sävyt taas tekevät huoneesta pienemmän. Maalaamalla huoneen päätyseinän tummalla, huoneesta tulee lyhempi ja vaalealla taas pidempi.

Mitä kotimme maalaaminen maksaa?

Maalaustyö hintaan vaikuttavat 1) Maalattavan tilan koko 2) Työn vaikeusaste 3) Matkaan kuluvat kustannukset.

Kuinka kauan maali kuivuu?

Maalin on aina syytä antaa kuivua kunnolla ja vähintään vuorokausi, mutta mieluiten pidempään. Huoneiston koko pitää ottaa huomioon, kuinka kauan maalin kuivumiselle on annettava aikaa. Alle 60 neliöisessä tilassa on maalin kuivumiselle riittää 2-4 päivää, ja alle 150 neliöisissä tilassa maalin kuivumiselle kannattaa varata vähintään 4-6 päivää.

Kuinka kauan työprosessi kestää?

Työn kestoon vaikuttavat maalattavan tilan koko, kuinka paljon pohjatöitä tarvitaan ja suorittaako työn yksi vai useampi maalari samanaikaisesti. Toteutus ensikontaktista tilan luovukseen valmiina riippuu monesta tekijästä, kuten suunnittelu-ja valmistelutyöstä, kohteessa maalaamisesta, ja onko paljon muita tilauksia jo jonossa. Kannattaa aina ottaa yhteyttä ja kysyä!

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Lue seuraavaksi

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy